Kako samodejno izbrisati mape starih uporabniških profilov v operacijskem sistemu Windows Vista in novejših - Winhelponline

How Delete Old User Profile Folders Automatically Windows Vista

Windows vključuje nastavitev pravilnika skupine, ki samodejno izbriše mape uporabniškega profila, starejše od določenega števila dni. Ta članek se nanaša na različice Pro in novejše različice sistema Windows, ki imajo urejevalnik pravilnika skupine.

V Windows samodejno izbriši mape starih uporabniških profilov

Če želite samodejno izbrisati stare uporabniške profile, ki niso bili uporabljeni določeno število dni, sledite tem korakom:



  1. Zaženite urejevalnik pravilnika skupine ( gpedit.msc )
  2. Pojdite na naslednji razdelek:
    Računalniška konfiguracija → Skrbniške predloge → Sistem → Uporabniški profili
  3. Dvojni klik Ob ponovnem zagonu sistema izbrišite uporabniške profile, starejše od določenega števila dni
  4. Izberite Omogočeno , Določite število dni in kliknite V redu.

Ta nastavitev pravilnika omogoča skrbniku, da ob ponovnem zagonu sistema samodejno izbriše uporabniške profile, ki niso bili uporabljeni v določenem številu dni. Opomba: En dan se razlaga kot 24 ur po dostopu do določenega uporabniškega profila.



Če omogočite to nastavitev pravilnika, bo storitev uporabniškega profila pri naslednjem ponovnem zagonu sistema samodejno izbrisala vse uporabniške profile v računalniku, ki v določenem številu dni niso bili uporabljeni.




Uporaba DelProf2 za brisanje starih uporabniških profilov

Druga možnost bi bila uporaba pripomočka tretje osebe z imenom DelProf2. Delprof2 je neuradni naslednik Microsoftovega Delprofa, ki ne deluje z operacijskimi sistemi, novejšimi od Windows XP. Če uporabljate Windows 7 ali Windows 8 / 8.1, z DelProf2 izbrišite stare mape uporabniškega profila.

Delprof2 ima težave z aplikacijami UWP v sistemu Windows 10. Zakaj? Windows 10 shrani nastavitve za posameznega uporabnika v datoteke zbirke podatkov na stroj, ki so ves čas izključno zaklenjene (skoraj?).

Delprof2 izbriše neaktivne uporabniške profile. Če želite povrniti prostor na disku, ga zaženite brez parametrov in izbrisal bo vse profile, razen vašega in nekatere posebne profile, ki jih potrebuje operacijski sistem (na primer »Privzeto«).




Ena majhna prošnja: če vam je bila ta objava všeč, jo prosim delite?

Ena vaša 'drobna' delnica bi resno pomagala pri rasti tega spletnega dnevnika. Nekaj ​​odličnih predlogov:
  • Pripnete!
  • Delite ga s svojim najljubšim blogom + Facebook, Reddit
  • Cvrkujte!
Torej najlepša hvala za vašo podporo, moj bralec. Ne bo trajalo več kot 10 sekund vašega časa. Gumbi za skupno rabo so spodaj. :)